Meso therapie – Microneedling

MESOTHERAPIE IS HET INBRENGEN VAN EEN COCKTAIL HOOGWAARDIGE WERKSTOFFEN IN DE HUID, RECHTSTREEKS BIJ DE LEVENDE CELLEN ZODAT DE CELLEN ONMIDDELLIJK AAN HET WERK KUNNEN GAAN.

Mesotherapie is een gezichtsbehandeling die huidverjonging en verbetering stimuleert. Met de easy meso touch worden er met micronaaldjes microkanaaltjes in de huid gemaakt, waardoor de speciaal geselecteerde serums met o.a. een rijke boost aan vitamines, hyaluron, mineralen & anti-oxidanten diep in de huid dringen. De meso easy touch bestaat uit 20  goldplated naaldjes van 0,5 mm en garanderen een gelijkmatige penetratie in de huid. Op deze manier ervaart u een “liquid gold” treatment. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd en de aanmaak van collageen geactiveerd. Mesotherapie resulteert in een:

 • Vermindering van fijne lijntjes
 • Gladdere en stevige structuur
 • Verbetering van huidstructuur
 • Fijnere poriën
 • Minder pigmentvlekken
 • Vermindering van (acne) littekens en vlekjes
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Gehydrateerde huid

Om uw huid binnen 10 dagen serieus te laten revitaliseren dienen we een  Skinbooster cocktail van 63 actieve werkstoffen toe die de huid -blijkbaar- tekort komt waardoor veroudering (te) zichtbaar werd. Een rijke boost aan vitamines, mineralen, anti-oxidanten!
Omdat het (door middel van een veilige en op vaste diepte ingestelde meso therapie device) oppervlakkig wordt ingebracht komen de werkstoffen terecht in de huid, daar waar de huid de stoffen voor bijna 100 % op kan nemen. Dit in tegenstelling tot serums en dagcrèmes die vaak maar voor 10 – 40 % worden opgenomen.

Hoe vaak kan de behandeling?
Wat in jaren is ontstaan krijg je vaak niet in 1 keer weg. Voor mooi resultaat is het ideaal adviseren wij een kuur van 5 a 6 behandelingen met een interval van 10 – 14 dagen, vaak in combinatie met een ondersteunende dagelijkse verzorging voor een nog beter resultaat. Onderhouden van het resultaat betekent meestal een enkele herhaling per 1-3 maanden.

Prijzen

 • Losse behandeling: €79
 • Kuur van 5 behandeligen: €349
 • Kuur van 6 behandelingen: €419

Voor de behandeling

Voordat u besluit gebruik te willen maken van microneedling zijn hier enkele punten die u moet weten:

De huid is direct na de behandeling wat rood en voelt wat strak aan, dit neemt na enkele uren af. De huid blijft zich de komende week verbeteren.

Een huid met grove poriën, acne littekens, diepere rimpels en donkere pigmentvlekken heeft meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Deze behandeling is niet geschikt voor een huid met actieve acne. Wanneer u veel ontstekingen in uw huid heeft, adviseren wij u een verwijzing naar de huidarts aan te vragen. Wanneer de acne onder controle is en geen medicatie voorschrift meer gebruikt wordt, zal microneedling heel effectief zijn om de acne vlekjes, littekens en grove poriën te verbeteren. Microneedling is wel geschikt wanneer u mee-eters, kleine pukkeltjes of slechts enkele ontstekingen heeft.

Tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding kan er geen behandeling plaatsvinden.

Het opvolgen van de nazorgrichtlijnen is van essentieel belang voor een goed resultaat.

Er mag 24 uur voor de behandeling geen alcohol, koffie, thee, energiedrank, aspirine of andere bloedverdunners gebruikt worden.

Raadpleeg uw arts wanneer u bloedverdunners gebruikt en vraag of het mogelijk is deze tijdelijk niet te gebruiken.

U mag 5 dagen na de behandeling niet in de felle zon, onder de zonnebank, zwemmen, overmatig transpireren of naar de sauna. Alle UV straling dient minimaal 2 dagen volledig vermeden te worden in verband met hyperpigmentatie.

Het is beter om minstens 2 weken voor de behandeling geen peeling behandeling te laten doen.

Botox en fillers behandelingen mogen minstens 2 weken voor en 2 weken na de behandeling uitgevoerd worden.

Geef van te voren eventuele gezondheidsklachten, ziektes en medicijn- en crèmegebruik aan. Deze kunnen van invloed zijn op het resultaat. Geef huidaandoeningen van te voren aan.

Wanneer u last heeft van hyperpigmentatie of keloïdlittekens, dan is microneedling niet mogelijk.

De minimale leeftijd is 18 jaar.

Nazorg

Het is belangrijk te beseffen dat de huid kleine wondjes heeft die met zorg behandeld dienen te worden om infecties te voorkomen en een optimaal resultaat te behalen. Hierbij speelt een goede nazorg een noodzakelijke rol.

De eerste dag dient men ’s avonds de huid zachtjes met de vingertoppen te wassen met lauw warm water. Vervolgens droog te deppen met een schone handdoek en de eerste skincocktail ampul aan te brengen op het gezicht.

De volgende dag dient men dit ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds te herhalen. De dag daarna alleen ’s morgens de laatste ampul.

Tijdens het gebruik van de skincocktails mogen er geen andere producten zoals crèmes en make up op de huid gebruikt worden, omdat de huid openstaat en alles opneemt.

De eerste 2 dagen moet alle UV straling vermeden worden. Ook tijdens de wintermaanden, dit om hyperpigmentatie te voorkomen.

Vermijd de eerste 5 dagen zon, zonnebank, sauna, overmatig transpireren en zwemmen.

Vermijd tot 4 weken scrub en peeling behandelingen.

 • Wacht 2 weken met botox en fillers.
 • Na een aantal dagen kan de huid een beetje gaan vervellen.
 • Bij een kuur van 3 keer, zitten er 10 tot 14 dagen tussen 2 behandelingen in.
 • Een huid met een grove, dikke en/of vette huidstructuur of met veel rimpels en pigmentvlekken hebben meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat
 • Gemiddeld is er elk kwartaal een behandeling nodig voor een optimaal en constant resultaat.